dimarts, 17 de maig del 2011

café tertúlia AVALOT Us esperem el dia 22 de juny a les 19:00 h al Cafè de les delícies (Rambla del Raval, 47, Barcelona).

Perqué ens agrada l’intercanvi d’idees i opinions. Perquè sempre tenim ganes d’aprendre. Perquè el saber ens fa més lliures...

l’Avalot- Joves de la UGT de Catalunya us convida al:

CAFÈ TERTÚLIA

SÓC JOVE I HOMOSEXUAL.
JO HO TINC CLAR, I EL MEU ENTORN?

A través de la tertúlia, escoltarem i compartirem les experiències de diferents joves. Tant des del/la jove que ho va tenir clar i ho va expressar amb plena llibertat al seu entorn, com el que va tenir dificultats per explicar-ho als pares, a l’escola...com el que no ho ha dit encara mai a ningú. Encara tenim dificultats per obrir-nos al món? Com respon el nostre entorn?

Us esperem el dia 22 de juny a les 19:00 h al Cafè de les delícies (Rambla del Raval, 47, Barcelona).

Les places són limitades. Es prega confirmació prèvia d’assistència per correu electrònic a avalot@catalunya.ugt.org o al 93.304.68.18

Organitza: AVALOT amb el suport del grup LGBT de la UGT de Catalunya.

dissabte, 14 de maig del 2011

NO A LES RETALLADES

Més de 200 entitats catalanes donen suport a la manifestació convocada avui dissabte, 14 de maig, a Barcelona sota el lema “Prou retallades! Defensem els serveis públics”. El grup promotor està format per una quinzena d’entitats socials com la UGT de Catalunya, CCOO, CONFAVC, CNJC, DEMPEUS per la salut pública, CAPS, FAPAES i AICEC-ADICAE, entre d’altres.

dimarts, 10 de maig del 2011

CONTRA LES RETALLADES -sábado, 14 de mayo 11:00 - 14:00 H - Plaça Catalunya de Barcelona

L'Estat del Benestar és l'únic que pot garantir la cohesió social en aquests temps de crisi. Per tant, no trobem justificacions a les retallades del 10% que està portant a terme la Generalitat ni, molt menys, a la del 20% que planteja el Govern estatal.

L'afebliment dels serveis públics i la pèrdua de qualitat només beneficiaran els lobbies econòmics que observen el sistema de pensions, la sanitat i l'educació com una font de beneficis, i perjudicaran els ciutadans i les ciutadanes que necessitem un Estat del Benestar sòlid per garantir aquests drets fonamentals, la justícia i la igualtat d'oportunitats.

Fem una crida a la ciutadania perquè participi en la manifestació del dia 14 de maig contra les retallades socials del Govern i expressi així el seu rebuig a les polítiques que continuen fent que paguem la factura de la crisi els mateixos.

dissabte, 7 de maig del 2011

PROVISIONAL

Jornada amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia

La UGT també hi entén

20 de maig de 2011
11.00 a 13.00 hores
Sala de les Columnes
Rambla de Santa Mònica, 10. Barcelona
Presentació

Des de la Secretaria d’Igualtat i Polítiques Socials, davant la commemoració d’un nou 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, volem expressar el nostre compromís amb la igualtat i no discriminació de les persones homosexuals i transsexuals.

Aquesta jornada pretén donar-te una visió local de la situació actual del col•lectiu a l’àmbit social, en general, i laboral, en particular. Així mateix, es tractaran els recursos legals existents per a la prevenció i intervenció de situacions discriminatòries per raó d’orientació o identitat sexual.

Programa


11.00 h Lliurament de documentació

11.15h Presentació de la jornada
Sònia López, coordinadora del Grup LGTB de la UGT de Catalunya.

11.30 h “Defensa els teus drets; denuncia l´homofòbia i la Transfòbia”
Rocio Rubio, intendenta dels Mossos d’Esquadra.
Irene Murcia, agent dels Mossos d’Esquadra

12.00 h Presentació de l’Oficina per la No Discriminació
Guadalupe Pulido, directora de l’Oficina per a la No Discriminació, Ajuntament de Barcelona.

12.30 h Eines legals per a la defensa de la igualtat i no discriminació del col•lectiu LGTB
Josep Millán, advocat del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya.

13.00 h Cloenda de la jornada
Raquel Gil Eiroá, secretària d’Igualtat i Polítiques Socials de la UGT de Catalunya.

divendres, 6 de maig del 2011

Neix el Grup LGTB de la UGT de Catalunya





La secretaria d’Igualtat i Polítiques Socials de la UGT de Catalunya ha celebrat una jornada que tracta els drets del col·lectiu format per les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals a Catalunya i el món. Aquesta jornada ha coincidit amb la presentació del Grup LGTB de la UGT de Catalunya, creat dins del sindicat per donar visibilitat a la realitat d’aquest col·lectiu, tant a nivell laboral com social, i controlar les situacions de discriminacions directes i indirectes que pateixen.

UGT al Pride Barcelona 2011

La UGT de Catalunya participa al Pride Barcelona 2011 amb estand els dies 25 i 26 de juny. Us esperem.


Enllacem a la web de Pride Barcelona 2011

diumenge, 1 de maig del 2011

Més de 40.000 persones s’han manifestat pels carrers de Barcelona en la celebració del Primer de Maig. Les reivindicacions d’enguany s’han centrat ; en reclamar polítiques industrials actives contra l’atur i per denunciar les retallades de serveis públics endegades pel nou govern de la Generalitat.